Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (2026), η Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, συνδιοργανώνουν διαδικτυακές ενημερώσεις (μέσω τηλεδιάσκεψης) προς μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, με αντικείμενο την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο.
Οι διαθέσιμες εκδηλώσεις (τηλεδιασκέψεις) είναι οι ακόλουθες:
Ενημέρωση μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων (τάξεις Ε’, ΣΤ’) – Παρασκευή 06/02/2026, ώρα 10:00 – 11:30
Ενημέρωση μαθητών/τριών Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ – Παρασκευή 06/02/2026, ώρα 12:00 – 13:30
Ενημέρωση Εκπαιδευτικών & Γονέων – Δευτέρα 02/02/2026, ώρα 18:00-20:00
Για τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συνδεθείτε είτε με λογαριασμό εκπαιδευτικού είτε με τον επίσημο λογαριασμό ΠΣΔ του σχολείου σας (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ).
Συμπληρωματικά, θα πραγματοποιηθεί δια-ζώσης εκδήλωση ενημέρωσης των εκπαιδευτικών την Τρίτη 10/02/2026 ώρα 10:00 – 13:00 στην Εθνική Πινακοθήκη (Αθήνα) – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παραστούν πρέπει να επισκεφθούν τον σύνδεσμο https://eduspace.sch.gr/courses/EDUTID151/, να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τα συνθηματικά τους στο ΠΣΔ, να επιλέξουν «Εγγραφή και είσοδος στο μάθημα» και κατόπιν από την επιλογή «Ομάδες Χρηστών» (αριστερά) να εγγραφούν στην ομάδα με όνομα «Εγγραφή για δια-ζώσης συμμετοχή», πατώντας το πλήκτρο με το σύμβολο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 150 θέσεις. Στους εκπαιδευτικούς που θα παραστούν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Θεματολογία των ενημερωτικών εκδηλώσεων:
-
Πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες
-
Παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
-
Διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός
-
Διαδικτυακός εκφοβισμός
-
Διαδικτυακά παιχνίδια και εθισμός σε αυτά
-
Προστασία από διαδικτυακά ψεύδη (fake news και deep fake news)
-
Σεβασμός των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο
Discover more from socialpolicy.gr
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

































