Εργαστήριο – workshop “Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ηλικιωμένων με τη Μέθοδο BETA” από τον Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Bridges of Intergenerational Approach στον “Πολυχώρο Τέχνης Εκδόσεων Πρεβέντη” Πάροδος Φιλελλήνων 3-5 Φρούριο, Λάρισας, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024.
Το workshop διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Bridges for Intergenerational Approach” και είναι δωρεάν.
Απευθύνεται σε κοινωνικούς συλλόγους, ιδρύματα για ηλικιωμένους και παιδιά, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικούς, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, νοσηλεύτριες) και φορείς χάραξης πολιτικής.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την καινοτόμο εκπαιδευτική πλατφόρμα και να εξοικειωθούν με νέα εργαλεία και μεθόδους διδασκαλίας μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί CERTIFICATE OF ATTENDANCE.
Πρόγραμμα
11:45 -12:00 Προσέλευση
12:00 – 13:00 Δρ Λίνα Μουσιώνη, Αρχαιολόγος – Ιστορικός, Παιδαγωγική Υπεύθυνη ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων “Συνδέοντας τις γενεές: Εργαλειοθήκες και εργαστήρια του προγράμματος ΒΕΤΑ”
13:00 – 13:30 Δημήτριος Λιόβας, Καθηγητής Πληροφορικής, Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών β/θμιας εκπαίδευσης Λάρισας “Παρουσίαση ψηφιακής πλατφόρμας του ΒΕΤΑ”
Το workshop θα συντονίσει η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων κ. ΕυαγγεΛία Γκουντρουμπή.
Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.
Κάντε την εγγραφή σας εδώ
Σχετικά με το πρόγραμμα:
Erasmus+ BETA (Bridges of Intergenerational Approach) αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ηλικιωμένων μέσω διαγενεακής συνεργασίας και αλληλεπίδρασης. Με δεδομένη την αύξηση του πληθυσμού άνω των 65 ετών στην Ευρώπη, το πρόγραμμα αυτό είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς εστιάζει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, ενισχύοντας την ψηφιακή τους παιδεία και προάγοντας την κοινωνική συνοχή μέσω της συμμετοχής τους σε δραστηριότητες με νεότερες γενιές.
Το BETA ενσωματώνει πρακτικές διαγενεακής μάθησης, παρέχοντας στους ηλικιωμένους την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με παιδιά, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα βασικές δεξιότητες όπως η ψηφιακή επάρκεια και η γνώση της αγγλικής γλώσσας. Από την πλευρά των παιδιών, η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες με ηλικιωμένους τους επιτρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και να μάθουν από τις εμπειρίες των μεγαλυτέρων.
Ένα από τα βασικά παραδοτέα του προγράμματος είναι η ανάπτυξη διαδραστικής ψηφιακής πλατφόρμας η οποία λειτουργεί ως κόμβος για τη σύνδεση ηλικιωμένων και παιδιών μέσα σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας μάθησης και ανταλλαγής εμπειριών και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην εκπαίδευση επαγγελματιών που εργάζονται με ηλικιωμένους και παιδιά, με στόχο να βελτιώσει τις δεξιότητές τους και να ενισχύσει την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας.
Περισσότερα για το έργο: https://eu-beta.com/
[irp posts=”147427″ ]
Discover more from socialpolicy.gr
Subscribe to get the latest posts sent to your email.