ΑΡΣΙΣ Νέα δομή στη Θεσσαλονίκη – Το Κοινωνικό Διαμέρισμα ανοίγει τις πόρτες του για νέους άρρενες πρόσφυγες στοχεύοντας στην κοινωνική τους ένταξη

Νέα-Δομή-ΆρσιςΗ ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με πολυετή εμπειρία στη δημιουργία δομών ένταξης και στήριξης ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, ιδιαίτερα παιδιά και νέους, δημιούργησε και ετοιμάζεται να λειτουργήσει μια μονάδα ημι-αυτόνομης διαβίωσης για νέους άρρενες πρόσφυγες αιτούντων άσυλο ηλικίας 18 με 25 ετών.  Το Κοινωνικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου που οργανώνει η ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΤΟΙΚΟΣ σε όλη την Ελλάδα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η δομή αυτή αποβλέπει στην στέγαση και κάλυψη βασικών εξόδων (πάγια έξοδα διαμονής, διατροφή, ειδών υγιεινής και καθαρισμού, βασικά προσωπικά έξοδα) των ωφελουμένων με ταυτόχρονη ψυχοκοινωνική στήριξη στην εύρεση εργασίας και κάλυψη βασικών ιατρικών αναγκών.

Η ιδιαιτερότητα του Κοινωνικού Διαμερίσματος έγκειται στην ομαλή κοινωνική και οικονομική τους ένταξη μέσα από ένα πλαίσιο αυτονομίας μη δεσμευτικού χαρακτήρα συνθηκών διαβίωσης, όπως ακριβώς συμβαίνει σε μια προσωπική κατοικία.

Η ΑΡΣΙΣ καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα και να διαμείνουν στο Κοινωνικό Διαμέρισμά ή τους φορείς που επιθυμούν να παραπέμψουν ωφελούμενους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά να επικοινωνήσουν στα κάτωθι: τηλεφωνικά στο 2310 526150 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  infothes@arsis.gr με σχετική αναφορά Αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Διαμέρισμα.

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουνή βρίσκονται σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού, και υπέρ της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις. Περισσότερα www.arsis.gr
Διαβάστε Επίσης  Έκκληση βοήθειας για αναγνωρισμένους πρόσφυγες στο Βαγιοχώρι
 
 

Be the first to comment on "ΑΡΣΙΣ Νέα δομή στη Θεσσαλονίκη – Το Κοινωνικό Διαμέρισμα ανοίγει τις πόρτες του για νέους άρρενες πρόσφυγες στοχεύοντας στην κοινωνική τους ένταξη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!