Επικείμενη έναρξη λειτουργίας του «Σπιτιού του Παιδιού» της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς και προοπτική λειτουργίας του αντίστοιχου στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Τα Αυτοτελή Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων «Σπίτι του Παιδιού» έχουν ως αντικείμενο την υποστήριξη των προανακριτικών και ανακριτικών αρχών σε υποθέσεις εγκλημάτων σεξουαλικού υποβάθρου και ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανηλίκους. Κατά το τρέχον έτος το «Σπίτι του Παιδιού» της Αθήνας διεκπεραίωσε 364 υποθέσεις και το αντίστοιχο του Πειραιά 67.
Από την έναρξη λειτουργίας τους τα παιδιά θύματα των ανωτέρω εγκληματικών πράξεων εξετάζονται δικανικά από εξειδικευμένους ψυχολόγους μετά από ατομική αξιολόγηση και προετοιμασία τους από τους επιμελητές ανηλίκων, φιλοξενούμενα σε περιβάλλον φιλικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα εφαρμόζεται πιλοτικά η επαφή των παιδιών κατά την παραμονή τους στον χώρο των «Σπιτιών του Παιδιού» με θεραπευτικό σκύλο.
Discover more from socialpolicy.gr
Subscribe to get the latest posts sent to your email.