Το πρώτο ελληνικό περιοδικό δρόμου αλληλεγγύης

Σχεδία ονομάζεται το πρώτο Ελληνικό περιοδικό δρόμου αλληλεγγύης και εκδίδεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διογένης.

Σκοπός της κοινωνικής αυτής επιχειρηματικότητας είναι  η οικονομική ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, όπως οι άστεγοι και οι άνεργοι, αφού μέσα απο την απευθείας πώληση του περιοδικού απο εκείνους, τα μισά χρήματα απο τα έσοδα θα πηγαίνουν στους πωλητές. Το περιοδικό θα κοστίζει 3 ευρώ, θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά  στις 27 Φεβρουαρίου και για αρχή θα δωθούν 10 δωρεάν έντυπα σε κάθε πωλητή. Στη συνέχεια οι πωλητές του περιοδικού του δρόμου θα μπορούν να αγοράσουν το κάθε έντυπο στη μισή τιμή πώλησης , ώστε να το διαθέτουν στους ενδιαφερόμενους περαστικούς.

122 περιοδικά Δρόμου κυκλοφορούν πλέον σε όλο τον κόσμο (με το πρώτο να έχει κυκλοφορήσει το 1989) απο τον οργανισμό International Network of Street Papers, με την Ελληνική Σχεδία να συγκαταλέγεται πλέον σε αυτά.

Σημαντικό στοιχείο στην κυκλοφορία αυτών των περιοδικών αλληλεγγύης εκτός απο την οικονομική ενίσχυση και βοήθεια, αποτελεί ο κοινωνικός χαρακτήρας τους, με κύριο μέλημα την προσπάθεια αποφυγής του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων.

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» των λουλουδιών και της συμφιλίωσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!