Ομιλία του Κώστα Χρυσόγονου για το Σύμφωνο Μετανάστευσης

 

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση σχολίασε με ομιλία του ο Κώστας Χρυσόγονος σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Ευρωβουλευτής τόνισε πως το σχέδιο της Επιτροπής αποτελεί προσπάθεια αντιγραφής της πρόσφατης συμφωνίας με την Τουρκία, χωρίς να επιτυγχάνει να αντιμετωπίσει την ουσία του ζητήματος. Παράλληλα υπογράμμισε πως ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής είναι απαραίτητο, αφού οι αιτίες των έντονων μεταναστευτικών ροών είναι οι απάνθρωπες οικονομικές πολιτικές λιτότητας, η ανυπαρξία δημογραφικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η φτώχεια και οι πόλεμοι που μαστίζουν την ευρύτερη περιοχή.

Το βίντεο της ομιλίας:

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας :

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για ένα «Σύμφωνο για τη Μετανάστευση» με κεντρικές ιδέες τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και την καταπολέμηση του δουλεμπορίου, σε συνεργασία με αφρικανικά και ασιατικά κράτη, περίπου κατά το πρότυπο της πρόσφατης συμφωνίας με την Τουρκία. Όλα αυτά όμως αποτελούν απλώς τρόπους προσωρινής διαχείρισης και δεν αντιμετωπίζουν την ουσία του ζητήματος. Οι έντονες μεταναστευτικές ροές οφείλονται αφενός στις απάνθρωπες οικονομικές πολιτικές λιτότητας και στην ανυπαρξία δημογραφικής πολιτικής στο εσωτερικό της Ένωσης, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να υποφέρει από δραματική υπογεννητικότητα, και αφετέρου στη φτώχεια και τους πολέμους στον ευρύτερο γεωγραφικό μας περίγυρο. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μείγμα πολιτικής στο εσωτερικό προκειμένου να υποστηρίζεται περισσότερο η ανατροφή παιδιών και η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους και στο εξωτερικό ώστε να επικρατήσει ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων εκεί.

europarl.gr

 

Διαβάστε Επίσης  «Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ οφείλουν να επικυρώσουν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης – Να δοθεί τέλος στη βία εναντίον των γυναικών και στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του κορονοϊού»

Be the first to comment on "Ομιλία του Κώστα Χρυσόγονου για το Σύμφωνο Μετανάστευσης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!