Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2016: Το αίμα μάς συνδέει όλους

Με κεντρικό σύνθημα «Το αίμα μας συνδέει όλους», γιορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου 2016).

Μέσω του εορτασμού στόχος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εθελοντών Αιμοδοτών των Αιμοδοτικών οργανώσεων κάθε χώρας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και των Συλλόγων- Μελών της, είναι να ευχαριστήσουν τους Εθελοντές Αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, για την ανάγκη της τακτικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα, η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα σε αίμα και παράγωγα για τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η καμπάνια στοχεύει στο να αναδείξει ιστορίες ανθρώπων, των οποίων οι ζωές σώθηκαν μέσω της μετάγγισης, να προτρέψει τακτικούς εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να δίνουν αίμα και να παρακινήσει υγιείς ανθρώπους που δεν έχουν αιμοδοτήσει ποτέ να αρχίσουν να αιμοδοτούν, και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.

Σήμερα, μόνο 62 χώρες πλησιάζουν το 100% των Εθνικών αναγκών τους σε αίμα από Εθελοντές Αιμοδότες, με 40 χώρες να εξαρτώνται ακόμη από το οικογενειακό περιβάλλον ή ακόμη και από αμειβόμενους αιμοδότες.

Στόχος του Π.Ο.Υ. είναι όλες οι χώρες να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους από εθελοντές αιμοδότες έως το 2020.

Οι στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2016:

  • να ευχαριστήσει τους αιμοδότες για το δώρο ζωής και να τονίσει το θέμα ότι το αίμα μάς συνδέει όλους.
  • να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους για την ανάγκη τακτικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας και να εμπνεύσει αυτούς που δεν έχουν ακόμη αιμοδοτήσει να αρχίσουν να δίνουν, ειδικά οι νέοι άνθρωποι που είναι υγιείς.
  • να προωθήσει και να επισημάνει την ανάγκη ότι δίνουμε ζωή μέσα από το αίμα μας.
  • να πείσει τα υπουργεία υγείας να δείξουν την εκτίμησή τους στους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες και να δεσμευτούν για αυτάρκεια σε ασφαλές αίμα και παράγωγα αίματος που να βασίζεται σε 100% εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Φέτος, μια σειρά τριών βίντεο τονίζει ιστορίες ανθρώπων των οποίων οι ζωές έχουν σωθεί μέσω της αιμοδοσίας, ευχαριστώντας τους αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν, και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να φροντίζουν ο ένας τον άλλο.

posea.gr , who.int

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Ecotivity School: Θερινό Σχολείο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!