Κύκλος Διαλέξεων Ιστορικού Περιεχομένου για εκπαιδευτικούς «20ος αιώνας: Απανωτά προσφυγικά ρεύματα ομοεθνών πληθυσμών στην Ελλάδα»

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί, για τέταρτη συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεων ιστορικού περιεχομένου για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ποντίων Εκπαιδευτικών και την Εύξεινο Λέσχη. Ο φετινός κύκλος έχει ως θέμα: «20ος αιώνας: Απανωτά προσφυγικά ρεύματα ομοεθνών πληθυσμών στην Ελλάδα».

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από εθελοντές ιστορικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και διδάκτορες ιστορίας απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του γνωστικού υπόβαθρου των εκπαιδευτικών με εξειδικευμένη ιστορική γνώση, σχετικά με τον περιφερειακό ελληνισμό των εν λόγω περιοχών, για τον οποίο οι αναφορές των εν χρήσει σχολικών βιβλίων είναι πολύ περιορισμένες έως ανύπαρκτες.

Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Ευστάθιος Πελαγίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και συντονιστής του προγράμματος, ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Ανθόπουλος.

Πρόγραμμα Διαλέξεων

Στο νέο κύκλο μαθημάτων, που θα διαρκέσει δώδεκα εβδομάδες, από την 1 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2017, θα συμμετάσχουν 100 εκπαιδευτικοί. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τετάρτη απόγευμα, κατά τις ώρες 18.00 έως 20.00, στο αμφιθέατρο του 34ου Δημοτικού Σχολείου (Αρριανού 3).
Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα χορηγηθεί στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον παρακολουθήσουν τουλάχιστον 9 από τις 12 διαλέξεις.

Οι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 από τις 9:00 π.μ και μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 841109 και 2310 841498 (κ. Βαρδαμάσκου), κατά τις ώρες 8:00 -16:00.

Η αίτηση θα είναι διαθέσιμη την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 μετά τις 09:00 π.μ. ΕΔΩ

Διαβάστε Επίσης  «Εμψυχωτής Κοινότητας» 2ος κύκλος – Πρόγραμμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!