Η Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης

Η Επιτροπή κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης. Πόλεις από όλη την ΕΕ μπορούν τώρα να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους.

Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει και τιμά τη βούληση, την ικανότητα και τις προσπάθειες των πόλεων να γίνουν πιο προσιτές για τα άτομα με αναπηρία. Οι προσβάσιμες πόλεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην εξασφάλιση ίσης πρόσβασης και ισότιμης συμμετοχής στους πόρους και τις απολαύσεις που προσφέρουν οι πόλεις. Το τελευταίο διάστημα έγινε φανερός ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι πόλεις για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η έξαρση του κορονοϊού, γεγονός που θα αντανακλάται στον φετινό διαγωνισμό.

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: «Οι πόλεις είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των προκλήσεων που επέφερε η έξαρση του κορονοϊού. Η πρόσβαση των πάντων στους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες αποτελεί προτεραιότητα, περισσότερο από ποτέ. Γι’ αυτό φέτος θα απονεμηθεί και ειδική μνεία για την “προσβασιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών κατά την πανδημία”».

Διαβάστε Επίσης  Science Flash For You: Εργαλείο επικοινωνίας για επιστημονικά θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος

Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020 κάθε πόλη της ΕΕ με πληθυσμό πάνω από 50 000 κατοίκους. Κατόπιν της επιτυχίας των προηγούμενων ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να βραβεύει την 1η, τη 2η και την 3η νικήτρια πόλη με έπαθλα ύψους 150 000 ευρώ, 120 000 ευρώ και 80 000 ευρώ αντίστοιχα.

Η Επίτροπος κ. Ντάλλι θα αποκαλύψει τον πρώτο νικητή που θα κηρυχθεί κατά τη θητεία αυτής της Επιτροπής στην τελετή απονομής των βραβείων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020. Πέρυσι, το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020 απονεμήθηκε στη Βαρσοβία, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική προσβασιμότητα της πόλης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης είναι διαθέσιμες εδώ.

Μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για να υποβάλετε υποψηφιότητα για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2021 εδώ.

 

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Διαβάστε Επίσης  Ομιλία της Επιτρόπου Ντάλι στο συνέδριο «Ισότητα 2020» για τα 20 χρόνια της οδηγίας για τη φυλετική ισότητα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!