Γραφείο δωρεάν νομικής βοήθειας για παιδιά και νέους

Το Πρόγραμμα «Δίκαιο Παιδιού: Δράση για μία Καινοτόμα Μεθοδολογία» χρηματοδοτείται από το Ειδικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  «Θεμελιώδη δικαιώματα και ιθαγένεια» (2007-2013). Το Πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου σε συνεργασία με τον συντονιστή φορέα του Προγράμματος Save the Children στην Ιταλία και τους εταίρους όπως το Πανεπιστήμιο Roma Tre και το Πανεπιστήμιο Las Comillas στην Ισπανία, διάρκειας δύο χρόνων από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι το Νοέμβριο του 2014. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν την λειτουργία του Γραφείου Δωρεάν Νομικής Συμβουλευτικής για παιδιά και νέους στο Κεντρικό κτίριο Νομικής Σχολής Αθηνών, Σόλωνος 57, Αθήνα.

 Παρέχονται πληροφορίες και νομική συμβουλευτική σε παιδιά και νέους με στόχο την ενίσχυσή τους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους όπως:

  • Πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα
  • Εκπαιδευτικά θέματα
  • Τακτοποίηση εγγράφων διαμονής
  • Παραβατικότητα
  • Οικογενειακές υποθέσεις

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανηλίκους, οικογένειες με παιδιά, κοινωνικούς λειτουργούς.

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  “Προσωπική και Κοινωνική Ενδυνάμωση κατά την Αναζήτηση Εργασίας: Διαχείριση χρόνου/άγχους/μεταβάσεων” | 2o Ομαδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Ανέργων Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!