Δωρεάν διαδικτυακό μάθημα | Η Έμφυλη βία και πώς επιδρά σε Παιδιά και Νέους εν Κινήσει

H μετανάστευση μπορεί να αποτελέσει μία βαθύτατα τραυματική εμπειρία. Άνθρωποι ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια υπό επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, με περιορισμένη πρόσβαση σε τρόφιμα, κατάλυμα ή ιατρική φροντίδα. Η αύξηση της ευαλωτότητας ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης μπορεί να θέσει τα παιδιά και τους νέους σε κίνδυνο έμφυλης βίας. Ο κίνδυνος αυτός ενδέχεται να περιλαμβάνει βία και εκμετάλλευση από διακινητές, δημόσιους υπαλλήλους, προσωπικό δημόσιων οργανισμών, έτερους μετανάστες/στριες ή ακόμη και μέλη της ίδιας τους της οικογένειας.

Το συγκεκριμένο διαδικτυακό μάθημα σχεδιάστηκε για επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και νέους εν κινήσει. Το επίκεντρο είναι η οικοδόμηση της γνώσης και της ικανότητας πρόληψης, αναγνώρισης και αντίδρασης στην έμφυλη βία. Μέσω αυτού του μαθήματος, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες αναμένεται να αναπτύξουν μεγαλύτερες δεξιότητες και επίγνωση σχετικά με τους καλύτερους τρόπους υποστήριξης παιδιών και νέων εν κινήσει που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί ή επηρεαστεί από την έμφυλη βία, επί του παρόντος, κατά το διάστημα μετακίνησής τους, ή στην χώρα προέλευσης τους. Πάντως, όλοι όσοι/όσες ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα είναι ευπρόσδεκτοι/ευπρόσδεκτες να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό αυτό μάθημα.

Το μάθημα χωρίζεται σε αρκετές υποενότητες:

Οι διδακτικές ενότητες περιλαμβάνουν:

  1. Εισαγωγή
  2. Αναγνωρίζοντας τα Σημάδια της Έμφυλης Βίας
  3. Απόκριση στην Έμφυλη Βία
  4. Πρόληψη της Έμφυλης Βίας
  5. Εξασκώντας την Αυτοφροντίδα
  6. Συμπερασματικά

 

Είναι δωρεάν διαδικτυακό μάθημα που μπορείτε να ολοκληρώσετε μελετώντας στο δικό σας ρυθμό και για το οποίο θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα για να ολοκληρώσετε.

Το μάθημα είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Ολλανδικά, Γαλλικά, Ελληνικά και Ρουμανικά.

Με την ολοκλήρωσή του, θα λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης από το ChildHub.

 

Πηγή: academy.childhub.org

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Online 1ετής Εκπαίδευση στη Δικαστική Ψυχολογία και Εγκληματολογία 2020-2021 | Κέντρο περί Ψυχής

Be the first to comment on "Δωρεάν διαδικτυακό μάθημα | Η Έμφυλη βία και πώς επιδρά σε Παιδιά και Νέους εν Κινήσει"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!